RODZINNY WEEKEND ANDRZEJKOWY

  1. Zamek Gniew
  2. Atrakcje Zamku
  3. KALENDARZ IMPREZ
  4. Szczegóły aktualności
27 . 10
28 . 10
28 listopada 2020

Hotel zamek Gniew zaprasza do wzięcia udziału Rodzinnym Weekendzie Andrzejkowym w wyjątkowym miejscu jakim jest Hotel Zamek Gniew.

Pakiet 27 - 29 listopada 2020

  • Pobyt z noclegiem w komfortowych pokojach w trzech historycznych obiektach: Pałac Marysieńki, Hotel Rycerski bądź Komnaty Zamkowe;
  • Wyśmienita obiadokolacja w formie bogatego bufetu (w piątek 27-go listopada)
  • Degustacja wina w piątkowy wieczór
  • Recital z muzyką na żywo w wykonaniu  Krzysztofa Gdańca  - laureata szansy na sukces z Marylą Rodowicz (SOBOTA 28-go listopada) - bez tańców. 
  • Śniadania w formie bogatego bufetu w Restauracji Kolumnowej
  • Bufetowa kolacja Andrzejkowa ze specjalnie przygotowanym menu przez szefa kuchni
  • Open Bar podczas zabawy andrzejkowej - Wino białe czerwone/ Prosecco / Aperol/Wódka Żubrówka/ Whisky Grand's/ Piwo Specjal / Woda/ Napoje owocowe/ Napoje gazowane
  • Dostęp do Centrum Rekreacji – bezpłatny dostęp do strefy Wellness obejmującej: basen z wodnymi atrakcjami, jacuzzi, saunę infrared, parową oraz suchą
  • Dostęp do siłowni i Sali Fitness
  • Nocny spacer z lampionami po Zamku
  • Zabawy dla Dzieci z niespodziankami 

(Animacje Andrzejkowe dla Dzieci 20.00-23.00, sobota 28 listopada)


 

Menu Kolacji Andrzejkowej 

Przystawka zimna

Matias podany z kwaśną śmietaną, jabłkiem karmelizowanym i piklowaną cebulą

Pieczywo/Masło

Stacja Azja - Live cooking

Zupa tajska z kawałkami kurczaka i krewetkami

Kurczak mekong z sezamem na ryżu i chrupiącymi warzywami

Sushi

Sajgonki warzywne w sosie słodko kwaśnym

Pierogi pieczone z farszem azjatyckim

Sałatka z krewetkami w teriaki

Stacja Włoska - Live cooking

Krem z pieczonego pomidora i czosnku

Ravioli z ricottą, parmezanem i szpinakiem

Sałatka z tortelini z borowikami

Capressi z pesto bazyliowym i orzeszkami pini

Melon podany z szynką szwarcwaldzką i sosem żarówkowym

Sałatka z rukoli pieczonej wołowiny, orzechów karmelizowanych i chrupiących warzyw

Sałata z ravioli szpinakowym z kawałkami duszonej polędwiczki wieprzowe

Sałatka ze szpinaku z kawałkami sera pleśniowego, gruszki, kurczaka i grzankami ziołowymi

Stacja z Pierogami - Live cooking

Pierogi z szarpaną kaczką z orzechami, brokułem i ciemnym sosem

Stacja Sarmacka - Live cooking

Faszerowane ptactwo z sosami i karmelizowaną czerwoną kapustą z rodzynkami

Łopatka szpikowana słoniną, sosem pieprzowym i maślaną pieczarką

Rostbef wołowy podany z pieczonymi ziemniakami w rozmarynie

Stacja Vegańska - Live cooking

Pepitki podane z warzywami po azjatycku

Kaszotto z borowikami i szczypiorem

Sałatka z pieczonego buraka z granatem

Sałatka z kaszą gryczaną i fasolką szparagową

Falafele z dipem jogurtowym

Burger vege z karmelizowaną cebulą

Bufet ciepły

Gulasz z dziczyzny z darami lasu podany z palonymi warzywami z rozmarynem

Uda kurze confitowane, podane z sosem brzoskwiniowym i chrupiącą marchewką

Polędwiczki wieprzowe podane na pieczonym boczniakiem z szalotką

Pstrąg łososiowy podany na kuskusie z warzywami i sosem kaparowym

Żółte curry z ananasem, batatem, pasternakiem i zielonym groszkiem

Soczewica z grzybami, szczypiorem i warzywami korzennymi

Pieczone pierogi z farszem orientalnym

Bufet zimny

Schab pieczony podany z sosem tuńczykowo – kaparowym,

 Terina z kurczaka podana na ananasie

Mus z kaczki z pistacjami i galaretką z czarnej porzeczki

Tatar z łososia podany w ogórku i kawiorem

Wieprzowina pieczona w niskiej temperaturze podany z sosem BBQ

Pasztet wieprzowy z polędwiczką z sarny marynowanej w miodzie

Pasztet z dziczyzny z borowikami

Boczek pieczony z zielonym pieprzem i czosnkiem pieczonym

Łopatka pieczona po staropolsku nadziewana cebulą i boczkiem

Schab marynowany w warzywach, wędzony w drzewie gruszy

Boczek nacierany czosnkiem i majerankiem, wędzony

Ćwikła z chrzanem

Chrzan ze śmietaną

Sos tatarski

Marynaty z zamkowej piwnicy

Smalec

Pieczywo, masło

23.30

Kaszanka podana z cebulą, doprawiona cząbrem i szałwią

Żur z prawdziwkami i boczkiem

Bufet deserowy

Tort orzechowy z chrupiącym spodem

Sernik na białej czekoladzie pieczony w niskiej temp.

Mus z mango i marakui

Włoskie Tiramisu

Mus czekoladowy podany z wiśniami

Panna cotta o nucie cytryny podana z sosem malinowym

Ciasta z zamkowej cukierni

Stacja deserowa - Live cooking

Lody rzemieślnicze

Newsletter

Zapisz się i otrzymuj najnowsze
informacje o ofertach hotelu.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij