Wielkanoc w Zamku Gniew

  1. Zamek Gniew
  2. Atrakcje Zamku
  3. KALENDARZ IMPREZ
  4. Szczegóły aktualności
03 . 07
04 . 07
10 kwietnia 2020

Rodzinna atmosfera, profesjonalna obsługa i wyśmienita kuchnia Hotelu Zamek Gniew sprawią, że święta spędzone w naszym obiekcie pozostawią Państwu niezapomniane wrażenia.... Zasmakujcie ducha historii i przeżyjcie ten czas Świąt Wielkiej Nocy w naszym Hotelu z dala od zgiełku wielkich miast

Rodzinna atmosfera, profesjonalna obsługa i wyśmienita kuchnia Hotelu Zamek Gniew sprawią, że święta spędzone w naszym obiekcie pozostawią Państwu niezapomniane wrażenia.... Zasmakujcie ducha historii i przeżyjcie ten czas Świąt Wielkiej Nocy w naszym Hotelu z dala od zgiełku wielkich miast

W pakiecie świątecznym:

  • 3 Noclegi w komfortowych pokojach Hotelu Zamek Gniew
  • Tradycyjne Śniadanie Wielkanocne - specjalnie przygotowane przez szefa kuchni
  • 3 Świąteczne obiadokolacje w formie bufetu w restauracji hotelowej
  • Przygotowywanie ozdób wielkanocnych i koszyczków ze święconką ( możliwość nabycia koszyków w hotelu )
  • Warsztaty kulinarne z szefem Kuchni
  • Przejażdżki powozem ulicami Starego Miasta
  • Spacer po Zamku przy blasku pochodni
  •  „Tajemnice Zamku Gniew” – czyli gra historyczno - przygodowa o nagrodę Złotego Kurczaka, moc ducha i sprawność ciała krzepiąca, dla kilku zastępów w Zamku Gniew czyniona.
  • 10% rabat na zabiegi w SPA

Dostęp do strefy basenowej 

  • basen wewnętrzny z dwoma stanowiskami do masażu wodnego, jacuzzi, strefa saun oraz pomieszczenie wypoczynkowe z tężnia solną

Ponadto do dyspozycji Gości:

Nordic walking, Sala  zabaw; dla najmłodszych dostępny codziennie w godzinach od 9.00 do 20.00, Wycieczki rowerowe malowniczymi szlakami obfitującymi w atrakcje przyrodnicze i kulturowe terenu gminy Gniew,

Na życzenie Gości zapewniamy: łóżeczko dla dziecka, dodatkową pościel, przewijak, krzesełko do karmienia.

Cena pakietu (3 noclegi dla 2 os w pokoju 2 os.)

Pokoje 2 os w hotelu Pałac Marysieńki  1440 zł

Pokoje 2 os w hotelu Rycerskim 1740 zł

Pokoje 2 os w hotelu Rycerskim z Balkonem 1840 zł

Pokoje 2 os w  Zamek komnaty 1999 zł

Pokoje 2 os w hotelu  Zamek komnaty – apartamenty 2200 zł

Dziecko (5-12 lat)** - 365 pln

Dziecko do lat 5 - gratis w ł€zku z rodzicami 

W celu rezerwacji pokoju prosimy o kontakt z recepcją hotelu tel. 58 535 38 80 lub e-mail: recepcja@zamek-gniew.pl
 

Program Pobytu Wielkanocnego

Piątek

17:00 – 20:00 Obiadokolacja

20:00 – 22:00 Wspólne ogniskowanie

Sobota

7:00 – 11:00 Świąteczne śniadanie bufetowa

13:00 – 16:00

Przejażdżki powozem po Starym Mieście

Miejsce : chata grillowa

- dodatkowo ognisko z grzańcem zamkowym

14:00 – 16:00

- Przygotowywanie ozdób oraz koszyczków wielkanocnych

( możliwość zakupienia koszyczka wielkanocnego w  recepcji hotelu)

- Wspólne gotowanie i pokaz kulinarny w wykonaniu Szefa Kuchni

Miejsce : Sala Refektarz - Zamek

17:00 Poświecenie potraw w Kaplicy Zamkowej ( możliwość zakupienia koszyczka wielkanocnego recepcji hotelu)

17:30 – 19:30 Świąteczna obiadokolacja w formie bogatego bufetu

Miejsce : Restauracja Kolumnowa w hotelu Rycerskim

Niedziela

08:00–11:00 Specjalnie przygotowane przez szefa kuchni Śniadanie Wielkanocne

Miejsce : Sala Dziedzińca - Zamek

11:00 – 15:00 „Tajemnice Zamku Gniew” – czyli gra historyczna - przygodowa o nagrodę Złotego Kurczaka

15:00 – 17:00 Świąteczne ognisko z pieczonym prosiakiem, żurem świątecznym oraz z pieczeniem kiełbasek

Miejsce : Park historii

15:15 – Poszukiwanie jajek wielkanocnych( dla najmłodszych )

Miejsce : Park historii – ognisko

- dzieci poszukują pochowanych jajek na wodę

18:00 – 20:00 Świąteczna obiadokolacja w formie bufetu

Miejsce : Restauracja Kolumnowa w hotelu Rycerskim

20:30 Nocny spacer z pochodniami po Zamku ( 2 grupy spotkanie na dziedzińcu zamkowym)

Poniedziałek

08:00 – 12:00 Specjalnie przygotowane przez szefa kuchni Śniadanie Świąteczne

*w przypadku złych warunków pogodowych, Hotel zastrzega sobie zmianę w programie.

 

Śniadanie Wielkanocne

Bufet Ciepły:

Żur na białej kiełbasie z chrzanem

Biała kiełbasa smażona z cebulą podlana białym winem

Biała kiełbasa wędzona

Bigos myśliwski

Placki ziemniaczane podane z pastą twarogową i jajem sadzonym

Jajka sadzone na toście z bekonem

Z wędzarni zamkowej:

Półgęsek wędzony z zamkowej wędzarni

Schab wędzony, marynowany w palonych warzywach

Boczek wędzony nacierany czosnkiem i majerankiem

Wędzona pierś z indyka w miodowej glazurze

Rolada z łopatkami szpikowana, słoniną nacieraną czosnkiem

Rozbef wołowy wędzony

Bufet zimny:

Szynka z dzika, szpikowana słoniną

Łopatka z sarny w miodzie

Schab z dzika w jałowcu

Indyk pieczony podany z sosem żurawinowo - winnym

Pasztet wieprzowy z polędwiczkami z jelenia

Pasztet z dziczyzny z borowikami

Pasztet z gęsiny z pistacjami

Pasztet z dzikiego ptactwa z żurawiną otulany słoniną w ziołowej otoczce

Schab nadziewany morelą w miodzie

Karczek nadziewany śliwką i marynowany w majeranku

Rolada z boczku z jajem, nacierana grubo mielonymi ziołami i pieprzem

Rolada z boczku nadziewana wędzoną śliwką i mięsem mielonym

Jaja faszerowane wędzonym pstrągiem

Jaja faszerowane pastą szczypiorkową

Jaja w zalewie octowej

Galareta z szynką i jajem

Ozory w galarecie

Sałatka jarzynowa w szynce konserwowej

Sałatka z jajem przepiórczym

Sałatka śledziowa z buraczkami w occie malinowym

Matias nadziewany sałatką z sosem majonezowym

Matias w sosie musztardowo-miodowym z gorczycą

Matias w oleju z cebulą i jajkiem

Twaróg cięty/Pasty twarogowe/Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Sery żółte/ Dżemy, miody/Jogurty, płatki, mleko

Marynaty / sałaty / oliwy / cięte świeże pieczywo mieszane

Sos – ćwikła z chrzanem/ chrzan z e śmietaną/ chrzan, musztarda/ musztarda z gorczycą / ketchup, majonez, sos tatarski
Zapraszamy Informacja -  Rezerwacja

tel. +48 58 535 38 80
tel. kom. +48 666 010 394
tel./fax +48 58 350-19-56
recepcja@zamek-gniew.pl

Newsletter

Zapisz się i otrzymuj najnowsze
informacje o ofertach hotelu.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij