Kolacja Wigilijna 24.12.2021
Przystawka serwowana
Blina podana z wędzonym pstrągiem śmietaną i chatneyem z jabłka
Zupa serwowana
Barszcz czerwony jarski podany z uszkami z grzybami
Dania serwowane
Bakalie, miód
Kompot z suszonych owoców
Pieczywo, masło
Bufety na ciepło
Krem grzybowy podany z grzankami ziołowym
Karp marynowany w czosnku i ziołach ,smażony podany na pieczarkach z natką pietruszki
Pstrąg łososiowy, pieczony podany na szpinaku z cukinią, czosnkiem i pomidorek koktailowym i sosem cytrynowym
Pierogi z prażoną kaszą gryczaną, orzechami i śliwką wędzoną, podane na borowikach w śmietanie
Łosoś pieczony w cytrusach podany po azjatycku
Karp smażony podany na salsie słodko – kwaśnej
Dorsz bałtycki smażony w cieście i ziołach podany w zielonym curry z groszkiem cukrowym i zielonym
Pierogi z kapustą i grzybami okraszone cebulą karmelizowaną
Pierogi z masą makową i sosem waniliowym
Kapusta kiszona zasmażana z grochem i borowikami
Sum smażony podany w sosie borowikowym
Puree ziemniaczane podane z karmelizowaną cebulą w oleju
Krokiety z kapustą
Krokiety z grzybami i natką pietruszki
Kopytka smażone na maśle
Bufet zimny
Pstrąg z winnej zalewy skrapiany żubrówkowo – miodowym syropem podany z musem chrzanowym
Carpaccio z łososia i sandacza podane z marynowanym melonem
Ryba obsmażana podana z warzywami korzennymi i sosem pomidorowym
Karp po żydowsku w zalewie z czerwonego wina z rodzynkami i migdałami
Śledź smażony w zalewie winnej
Matias w sosie śmietanowym, cebuli i winnym jabłku
Kutia z makiem i bakaliami w miodzie
Łosoś wedzony nadziewany musem ziołowym, podany na sałatce ze szpinaku
Matias po kaszubsku w sosie z rodzynkami i pomidorami
Matias ułożony na carpaccio z buraka z kawałkami gruszki, dyni i sera koziego
Śledź po kociewsku z masą tuńczykową, jabłuszkiem kaparowym i natką pietruszki,
Szczupak po polsku faszerowany masą z karotką, dużą ilością natki i masła
Tradycyjna sałatka jarzynowa, połączona z winnym jabłkiem i grubo ciętym szczypiorem
Bufet deserowy
Ciasta wigilijne z zamkowej cukierni
Makowce, Serniki, Baby piaskowe, Strudle, Keksy
Stacja Live Cooking
Smażone pierogi z kapustą i grzybami