Wenecki Bal Maskowy 15.02.2020

  1. Zamek Gniew
  2. Atrakcje Zamku
  3. KALENDARZ IMPREZ
  4. Szczegóły aktualności
03 . 07
04 . 07
15 lutego 2020

Hotel zamek Gniew zaprasza do udziału w Zabawie Karnawałowej

w wyjątkowym miejscu jakim jest Dziedziniec Zamkowy zwany Salą Królewską.

Ostatnie dni karnawału warto spędzić w miłej atmosferze i gronie przyjaciół …

 

W ofercie :

  • Nocleg w komfortowych pokojach wraz ze śniadaniem
  • Uroczyste powitanie historyczne salwą armatnią
  • Rycerski pokaz szermierki
  • Specjalne menu kolacji przygotowane przez szefa kuchni Mariusza Gachewicza
  • Open bar:piwo/wino/wódka/whisky
  • Woda/soki/kawa/herbata
  • Maska karnawałowa
  • Oprawą muzyczną zapewni band TOP 10

                  Cena balu 220 zł/os

Promocyjna oferta na noclegi :

Pokój 2 os w pałacu Marysieńki  680 zł noclegiem

Pokój 2 os w hotelu Rycerskim  760 zł z noclegiem

Pokój 2 os w komnatach zamkowych   839 zł z noclegiem

 

Menu Balu 

Przystawka zimna

Rostbef marynowany w ziołach, podany na musie z pasternaka i piklowanymi warzywami

Pieczywo, masło smakowe

Stacja Azja

Live cooking

Zupa tajska z kawałkami kurczaka i krewetkami

Kurczak mekong z sezamem na ryżu i chrupiącymi warzywami

 

Stacja Włoska

Live cooking

Krem z pieczonego pomidora i czosnku

Ravioli z ricottą, parmezanem i szpinakiem

Stacja z Pierogami

Live cooking

Pierogi z szarpaną kaczką z orzechami, brokułem i ciemnym sosem

Stacja Sarmacka

Live cooking

Faszerowane ptactwo z sosami i karmelizowaną czerwoną kapustą z rodzynkami

Łopatka szpikowana słoniną, sosem pieprzowym i maślaną pieczrką

Rostbef wołowy podany z pieczonymi ziemniakami w rozmarynie

Bufet ciepły

Gulasz z dziczyzny z darami lasu podany z palonymi warzywami z rozmarynem

Uda kurze confitowane, podane z sosem brzoskwiniowym i chrupiącą marchewką

Polędwiczki wieprzowe podane na pieczonym boczniakiem z szalotką

Pstrąg łososiowy podany na kuskusie z warzywami i sosem kaparowym

Żółte curry z annanasem, batatem, pasternakiem i zielonym groszkiem

Soczewica z grzybami, szczypiorem i warzywami korzennymi

Pieczone pierogi z farszem oriętalnym

Bufet zimny

Sushi

Sajgonki warzywne w sosie słodko kwaśnym

Schab pieczony podany z sosem tuńczykowo – kaparowym,

 Terina z kurczaka podana na ananasie

Mus z kaczki z pistacjami i galaretką z czarnej porzeczki

Tatar z łososia podany w ogórku i kawiorem

Wieprzowina pieczona w niskiej temperaturze podany z sosem BBQ

Melon podany z szynką szwardzwaldzką i sosem żubrówkowym

Pasztet wieprzowy z polędwiczką z sarny marynowanej w miodzie

Pasztet z dziczyzny z borowikami

Boczek pieczony z zielonym pieprzem i czosnkiem pieczonym

Łopatka pieczona po staropolsku nadziewana cebulą i boczkiem

Schab marynowany w warzywach, wędzony w drzewie gruszy

Boczek nacierany czonkiem i majerankiem, wędzony

Ćwikła z chrzanem

Chrzan ze śmietaną

Sos tatarski

Marynaty z zamkowej piwnicy

Smalec

Sałatka z krewetkami w teriaki

Sałata z rawioli szpinakowym z kawałkami duszonej polędwiczki wp.

Sałatka ze szpinaku z kawałkami sera pleśniowego, gruszki, kurczaka i grzankami ziołowymi

Sałatka z rukoli pieczonej wołowiny, orzechów karmelizowanych i chrupiących warzyw

Pieczywo, masło

23.30

Kaszanka podana z cebulą, doprawiona cząbrem i szałwią

Żur z prawdziwkami i boczkiem

Bufet deserowy

Tort orzechowy z chrupiącym spodem

Sernik na białej czekoladzie pieczony w niskiej temp.

Mus z mango i marakui

Włoskie Tiramisu

Mus czekoladowy podany z wiśniami

Panna cotta o nucie cytryny podana z sosem malinowym

Ciasta z zamkowej cukierni

Stacja deserowa

Live cooking

Lody rzemieślnicze

Open bar

Wino białe czerwone/ Wódka Żóbrówka / soki/ woda w stoły

Wino białe czerwone/ Wódka Żóbrówka/ Whisky Grand's/ Piwo Specjal

Woda/ Napoje owocowe/ Napoje gazowane

Newsletter

Zapisz się i otrzymuj najnowsze
informacje o ofertach hotelu.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij