Rezerwuj online
Hotel Rycerski
Pałac Marysieńki
x
Galeria zdjęć

Święta Wielkanocne w Hotelu Zamek Gniew

Pokój trzyosobowy

2 Noclegi w komfortowych pokojach Hotelu Zamek Gniew
Tradycyjne Dwa Śniadania Wielkanocne - specjanie przygotowane przez szefa kuchni
Świąteczne obiadokolacje w formie bufetu w restauracji hotelowej

Rodzinna atmosfera, profesjonalna obsługa i wyśmienita kuchnia Hotelu Zamek Gniew sprawią, że święta spędzone w naszym obiekcie pozostawią Państwu niezapomniane wrażenia.... Zasmakujcie ducha historii i przeżyjcie ten czas Świąt Wielkiej Nocy w naszym Hotelu z dala od zgiełku wielkich miast
 

W pakiecie świątecznym:

  • 2 Noclegi w komfortowych pokojach Hotelu Zamek Gniew
  • Tradycyjne Dwa Śniadania Wielkanocne - specjanie przygotowane przez szefa kuchni
  • 2 Świąteczne obiadokolacje w formie bufetu w restauracji hotelowej
  • Przygotowywanie ozdób wielkanocnych i koszyczków ze święconką ( możliwość nabycia koszyków w hotelu )
  • Warsztaty kulinarne z szefem Kuchni
  • Przejażdżki powozem ulicami Starego Miasta
  • Spacer po Zamku przy blasku pochodni
  • Widowisko multimedialne „Wakacje z jajami”
  • „Tajemnice Zamku Gniew” – czyli gra historyczno - przygodowa o nagrodę Złotego Kurczaka, moc ducha i sprawność ciała krzepiąca, dla kilku zastępów w Zamku Gniew czyniona.
  • 15% rabat na zabiegi w SPA & Wellness
  • 50% rabat na korzystanie z sauny i jacuzzi
Ponadto do dyspozycji Gości:
Nordic walking, Kącik zabaw; dla najmłodszych dostępny codziennie w godzinach od 9.00 do 20.00, Wycieczki rowerowe malowniczymi szlakami obfitującymi w atrakcje przyrodnicze i kulturowe terenu gminy Gniew,
Na życzenie Gości zapewniamy: łóżeczko dla dziecka, dodatkową pościel, przewijak, krzesełko do karmienia.
 
Cena pakietu (2 noclegi)
Osoba dorosła* - 720 pln *
Dziecko (5-12 lat)** - 275 pln
Dziecko do lat 4 - gratis
W celu rezerwacji pokoju prosimy o kontakt z recepcją hotelu tel. 58 535 38 80 lub e-mail: recepcja@zamek-gniew.pl
Dopłata do apartamentu - 100 pln / osoba

* - pobyt w pokoju typu standard
** - pobyt w pokoju rodziców

Istnieje możliwość przedłużenia pobytu (nocleg ze śniadaniem i obiadokolacją) w cenie specjalnej:
Osoba dorosła* - 140 pln
Dziecko (5-12 lat)** - 60 pln
 

Program Pobytu Wielkanocnego

Sobota

13:00 – 16:00

Przejażdżki powozem po Starym Mieście

Miejsce : chata grillowa

- dodatkowo ognisko z grzańcem zamkowym

14:00 – 16:00

- Przygotowywanie ozdób oraz koszyczków wielkanocnych

( możliwość zakupienia koszyczka wielkanocnego w  recepcji hotelu)

- Wspólne gotowanie i pokaz kulinarny w wykonaniu Szefa Kuchni

Miejsce : Sala Refektarz - Zamek

16:30 Poświecenie potraw w Kaplicy Zamkowej ( możliwość zakupienia koszyczka wielkanocnego recepcji hotelu)

17:00 – 19:00 Świąteczna obiadokolacja w formie bogatego bufetu

Miejsce : Restauracja Kolumnowa w hotelu Rycerskim

19:30 Spektakl konny „Husaria Chluba Oręża Polskiego” *

Miejsce : Plac turniejowy

Niedziela

08:00–11:00 Specjalnie przygotowane przez szefa kuchni Śniadanie Wielkanocne

Miejsce : Sala Dziedzińca - Zamek

11:00 – 15:00 „Tajemnice Zamku Gniew” – czyli gra historyczna - przygodowa o nagrodę Złotego Kurczaka

15:00 – 17:00 Świąteczne ognisko z pieczonym prosiakiem, żurem świątecznym oraz z pieczeniem kiełbasek

Miejsce : Park historii

15:15 – Poszukiwanie jajek wielkanocnych( dla najmłodszych )

Miejsce : Park historii – ognisko

- dzieci poszukują pochowanych jajek na wodę

18:00 – 20:00 Świąteczna obiadokolacja w formie bufetu

Miejsce : Restauracja Kolumnowa w hotelu Rycerskim

20:30 Nocny spacer z pochodniami po Zamku ( 2 grupy spotkanie na dziedzińcu zamkowym)

Poniedziałek

08:00 – 12:00 Specjalnie przygotowane przez szefa kuchni Śniadanie Świąteczne

11:30 i 12:15 Widowisko Multimedialne „Wakacje z Jajami”

Miejsce : Sala Dziedzińca – Zamek

 

*w przypadku złych warunków pogodowych, Hotel zastrzega sobie zmianę w programie.

Śniadanie Wielkanocne

Bufet Ciepły:

Żur na białej kiełbasie z chrzanem

Biała kiełbasa smażona z cebulą podlana białym winem

Biała kiełbasa wędzona

Bigos myśliwski

Placki ziemniaczane podane z pastą twarogową i jajem sadzonym

Jajka sadzone na toście z bekonem

Z wędzarni zamkowej:

Półgęsek wędzony z zamkowej wędzarni

Schab wędzony, marynowany w palonych warzywach

Boczek wędzony nacierany czosnkiem i majerankiem

Wędzona pierś z indyka w miodowej glazurze

Rolada z łopatkami szpikowana, słoniną nacieraną czosnkiem

Rozbef wołowy wędzony

Bufet zimny:

Szynka z dzika, szpikowana słoniną

Łopatkaz sarny w miodzie

Schab z dzika w jałowcu

Indyk pieczony podany z sosem żurawinowo - winnym

Pasztet wieprzowy z polędwiczkami z jelenia

Pasztet z dziczyzny z borowikami

Pasztet z gęsiny z pistacjami

Pasztet z dzikiego ptactwa z żurawiną otulany słoniną w ziołowej otoczce

Schab nadziewany morelą w miodzie

Karczek nadziewany śliwką i marynowany w majeranku

Rolada z boczku z jajem, nacierana grubo mielonymi ziołami i pieprzem

Rolada z boczku nadziewana wędzoną śliwką i mięsem mielonym

Jaja faszerowane wędzonym pstrągiem

Jaja faszerowane pastą szczypiorkową

Jaja w zalewie octowej

Galareta z szynką i jajem

Ozory w galarecie

Sałatka jarzynowa w szynce konserwowej

Sałatka z jajem przepiórczym

Sałatka śledziowa z buraczkami w occie malinowym

Matias nadziewany sałatką z sosem majonezowym

Matias w sosie musztardowo-miodowym z gorczycą

Matias w oleju z cebulą i jajkiem

Twaróg cięty

Pasty twarogowe

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Sery żółte

Dżemy, miody

Jogurty, płatki, mleko

Marynaty / sałaty / oliwy / cięte świeże pieczywo mieszane

Sos – ćwikła z chrzanem/ chrzan z e śmietaną/ chrzan, musztarda/ musztarda z gorczycą / ketchup, majonez, sos tatarski

Informacja -  Rezerwacja

tel. +48 58 350 19 56
tel. +48 58 535 25 37
tel. kom. +48 666 010 394
tel./fax +48 58 350-19-56
recepcja@zamek-gniew.pl

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij